Det er sommer og grilltid! En herlig årstid hvor man kan lage sunn, enkel og herlig mat for alle anledninger.
Her får du noen tips til hva man kan bruke lomper til som en del av grillmaten.
Fru Timians burger i en fei
Du trenger (til 4 personer): Hamburgerne 600 g kjøttdeig 1 egg
1 ts tørket oregano ½ ts salt Godt med nykvernet pepper ½ paprikapulver Olje til stekingen eller grillingen
Dressing 1 ½ dl lettrømme 1 ½ ss ketsjup ¼ salt Nykvernet pepper
Tilbehør 8 skiver ost 4 cherrytomater Salat Noen ringer med rødløk 8 Buer speltlomper
Slik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Jeg synes det er enklest og best å bruke fingrene til denne sammenblandingen. Væt håndflatene med litt vann før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.
Skal du grille burgerne, pensler du olje på burgerne før du legger dem på en varm grill. Bruker du stekepanna, varmer du oljen i panna før du legger i burgerne. Stek dem i 4-5 minutter på hver side på ganske sterk varme. Legg på osteskiver og legg over et lokk slik at osten smelter.
Til burgerdressingen rører du bare sammen rømmen og ketsjupen. Smak til med salt og pepper.
Pølse med speltlompe
Legg dine favorittpølser på grillen og grill de på middels varme. For at de ikke skal sprekke så er det fint å lage noen
snitt i pølseskinnet før de legges på varm grill. Rull de inn i speltlompe sammen med ditt favoritt tilbehør
når de er ferdig stekt. Hva med å ta denne retten til et nytt nivå med for eksempel coleslaw, maispuré,
syltet rødløk eller agurksalat som tilbehør? Vel bekomme