Du trenger (til 4 personer): Hamburgerne 600 g kjøttdeig 1 egg
1 ts tørket oregano ½ ts salt Godt med nykvernet pepper ½ paprikapulver Olje til stekingen eller grillingen
Dressing 1 ½ dl lettrømme 1 ½ ss ketsjup ¼ salt Nykvernet pepper
Tilbehør 8 skiver ost 4 cherrytomater Salat Noen ringer med rødløk 8 Buer speltlomper
Slik gjør du: Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Jeg synes det er enklest og best å bruke fingrene til denne sammenblandingen. Væt håndflatene med litt vann før du deler kjøttdeigen i 4 like store deler og ruller dem ut til hamburgere. Trykk dem ganske så flate. De trekker seg ganske mye sammen og vokser i tykkelse under stekingen.
Skal du grille burgerne, pensler du olje på burgerne før du legger dem på en varm grill. Bruker du stekepanna, varmer du oljen i panna før du legger i burgerne. Stek dem i 4-5 minutter på hver side på ganske sterk varme. Legg på osteskiver og legg over et lokk slik at osten smelter.
Til burgerdressingen rører du bare sammen rømmen og ketsjupen. Smak til med salt og pepper.