Buer + Treningsfrue = hverdagskost

Buer + Treningsfrue = hverdagskost!

Vi starter det nye året med et spennende samarbeid med Treningsfrue! Hun digger havrelompene våre og det er en del av hennes og familiens hverdagskost. Havrelomper inneholder både havremel og havregryn som er bra for kolesterolet. Lomper kan brukes til så mye mer enn som tilbehør til pølser, og de er et sunnere alternativ til mye annet i mange tilfeller. Treningsfrue skal dele noen av sine favoritt-lompeoppskrifter her på vår side og Treningsfrue sin blogg.

Du kan vinne en personlig bootcamp med Treningsfrue for deg og en venn i tillegg til et månedsforbruk av havrelomper! Første del av konkurransen er nå avsluttet, og vi gratulerer Torunn Solberg Berthelsen som tippet riktig på at månedsforbruket til Treningsfrue og familien er på ca 120 lomper i måneden. Del to av konkurransen, hvor det er samme premie, vil bli lagt ut på vår Facebook-side siste halvdel av februar. Følg med 🙂

 Klikk her for å komme direkte til vår Facebook-side!

 

Følg oss også på Instagram og tagg gjerne dine favorittoppskrifter med #havrelompe. Her trekker vi noen tilfeldige vinnere i løpet av kampanjeperioden.

 

Kampanjen varer til 15. mars.


Treningsfrues favoritter!

OL-pizza

Ingredienser:
havrelomper
1/2 boks hermetiserte tomater
2-3 ts tomatpurè
revet ost
kalkunpålegg
spekeskinke
oregano
ruccola
cherry tomater

Slik gjør du:
Bland sammen hermetiserte tomater og tomatpurè og smør på lompa du har lagt på bakepapir og stekebrett. Pass på å ikke ta for mye, for da blir lompa bløt. Deretter strør du på revet ost og topper med kalkunpålegg og spekeskinke i strimler. Dryss over litt oregano før du setter den midt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) i ca 10-11 minutter. Legg på litt ruccola og halve Cherry tomater før du serverer. Eventuelt kan du legge på litt kesam i tillegg. Yum!

 


OL muffins med egg

Ingredienser:
6 havrelomper
1 pk bacon
6 egg
ruccola
kalkunpålegg

Slik gjør du:
Start med å steke bacon i terninger før du begynner å forme havrelompene. Det gjør du ved å finne en stor kopp og vri den over lompen slik at du får en litt mindre runding.

 

Deretter smører du muffinsbrettet (evt legger lompen i en muffinsform) for så å strø over bacon og kalkunpålegg i bunn. Pass på at både bacon og kalkun er i små terninger. Skill plomma og eggehviten og legg først plomma oppi lompa. Deretter heller du eggehviten over. Strø over med bacon om du har noe igjen.
Stek dette midt i ovnen på 200 grader (over/undervarme) i ca 10-12 minutter før du serverer med både ruccola og tomater.
Bon apetitt!

 


Lompelasagne

Ingredienser:

4 – 6 havrelomper
800 g karbonadedeig
300 g cottage cheese
3 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater, med basilikum
1/2 finhakket løk
2 fedd hvitløk
1 dl vann
revet ost
oregano, sitronpepper, salt

Slik gjør du:

Start med å steke løk og hvitløk sammen. Ta deretter dette vekk fra platen og stek karbonadedeigen alene før du tilsetter hvitløk og løk. Detter for å slippe en stor løksmak på hele maten. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og vann for deretter å gi dette et oppkok.
Legg så karbonadedeigen i lasagneformen før du legger på 2 lomper. Deretter cottage cheese og karbonadedeig så lomper.. Avslutt med karbonadedeig og revet ost + oregano på toppen. Sett midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter, hvor de siste 2 minuttene settes på grillfunksjon om du har det. Da får osten en fin og gyllen farge.
Server med en god salat og evt hvitløksbaguetter om noen vil ha det.


Lomperuller på farten

Ingredienser:

2 – 4 havrelomper
fersk spinat
mager kesam
røkelaks i skiver
sitronpepper
grov sennep

Slik gjør du:

Legg på godt med mager kesam før du legger på grov sennep, spinat, laks og sitronpepper. Deretter ruller du skivene, kutt de i ønsket størrelse og sleng i matpakken evt. nyt som lunsj. Smaker kjempe godt, enkelt å lage og er sunt som bare det. Er du ikke glad i kesam kan du eventuelt bruke smøreost.


Lompechips med salsa

Ingredienser:

4 havrelomper
grillkrydder
maldonsalt

Tilbehør:
Salsa
Mager kesam
evt hjemmelaget guacamole

Slik gjør du:

Skjær lompene slik du skjærer en pizza, altså i 8 biter totalt. Legg de på et stekebrett med bakepapir og krydre de med grillkrydder (evt tacokrydder, paprikakrydder mm) og maldonsalt før du legger de midt i ovnen på 200 grader. Her skal de stekes i ca. 10-12 minutter på over/undervarme.


facebook-2